Składniki:
- miks sałat lub ulubiona sałata 1 opakowanie (ok. 180 g)
- ugotowana quinoa 1 filiżanka (200 ml)
- oliwki zielone 1 filiżanka (200 ml)
- pomidorki koktajlowe 1 filiżanka (200 ml)
- kukurydza 1 filiżanka (200 ml)
- ogórek połowa
- musztarda (u mnie sarepska) 1 łyżka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sok z cytryny lub ocet jabłkowy 1 łyżka
- ew. świeżo zmielony pieprz do smaku
Lekka, zdrowa sałatka z dodatkiem komosy ryżowej z musztardowym winegretem.
Wykonanie:
- Warzywa umieszczam w misce.
- Posypuję ugotowaną komosą ryżową.
- W szklance mieszam musztardę, oliwę i sok z cytryny lub ocet jabłkowy. Polewam sałatkę i posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy