Składniki na dużą miskę:
- kasza kuskus 1 opakowanie
- cieciorka 1 puszka (400 ml)
- oliwki zielone 1 filiżanka (200 ml)
- ogórek szklarniowy 1 sztuka
- koperek 1 mały pęczek
- czerwona papryka 1 sztuka
- rzodkiewka 1 pęczek
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- sos sojowy 3 łyżki
- kumin mielony 1 łyżeczka
- sól do smaku
- chilli do smaku
Sałatki na bazie kuskusu są proste i szybkie w przygotowaniu i świetnie sprawdzają się na imprezę albo na wynos. Poniżej przepis na taką z sałatkę z dodatkiem cieciorki, oliwek i świeżych warzyw.
Wykonanie:
- Kuskus przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i pozostawiam do ostygnięcia.
- Do kuskusu dodaję opłukaną cieciorkę, oliwki, pokrojone warzywa i drobno pokrojony koperek.
- Dodaję oliwę, sos sojowy i przyprawy. Mieszam.
Smacznego!
Wygląda apetycznie:)