Sałatka „ZDROWE JELITA”

  • 15 min
  • 8 składników
95%

Składniki:

  • ziemniaki 5 średnich sztuk
  • kapusta kiszona ok. 500 g
  • fasola gotowana lub z puszki 1 szklanka (250 ml)
  • cebula 1 sztuka
  • olej lniany 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • ew. kminek 1 łyżeczka
  • ew. natka pietruszki do posypania

Twoje jelita podziękują Ci za tą sałatkę, w szczególności jeśli będziesz ją jeść regularnie;) Zawiera pożyteczne probiotyki (kapusta kiszona) oraz pożywkę dla probiotyków, czyli prebiotyki (fasola, cebula i schłodzone ziemniaki, które są bogate w skrobię oporną).

Wykonanie:

  1. Ziemniaki gotuję w mundurkach, obieram i studzę.
  2. Kroję i przekładam do miski.
  3. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, cebulę i opłukaną fasolę.
  4. Doprawiam kminkiem, solą i pieprzem, dodaję olej i mieszam.
  5. Posypuję natką.

Smacznego!

6 komentarzy

Skomentuj