Składniki:
- ziemniaki 5 średnich sztuk
- kapusta kiszona ok. 500 g
- fasola gotowana lub z puszki 1 szklanka (250 ml)
- cebula 1 sztuka
- olej lniany 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- ew. kminek 1 łyżeczka
- ew. natka pietruszki do posypania
Twoje jelita podziękują Ci za tą sałatkę, w szczególności jeśli będziesz ją jeść regularnie;) Zawiera pożyteczne probiotyki (kapusta kiszona) oraz pożywkę dla probiotyków, czyli prebiotyki (fasola, cebula i schłodzone ziemniaki, które są bogate w skrobię oporną).
Wykonanie:
- Ziemniaki gotuję w mundurkach, obieram i studzę.
- Kroję i przekładam do miski.
- Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, cebulę i opłukaną fasolę.
- Doprawiam kminkiem, solą i pieprzem, dodaję olej i mieszam.
- Posypuję natką.
Smacznego!
Żeby ziemniaki zadziałały tak jak powinny to muszą być uparowane lub upieczone.
dlaczego?
Szybka i pyszna 🙂
Nie spodziewałam się, że ta sałatka będzie tak pyszna! Rewelacja! 🙂
Ta sałatka jest przepyszna, z pieczonymi ziemniakami smakuje obłędnie. Polecam!
bardzo się cieszę:) ja też ją uwielbiam:)