Salsa do nachosów

  • 5 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • tofu wędzone 1 kostka (180 g)
  • czerwona papryka 1 sztuka
  • kukurydza 1 puszka
  • olej 1 łyżka
  • chilli do smaku (u mnie pół łyżeczki)
  • czosnek 2 ząbki

Oryginalny sos salsa do nachosów, chipsów, krakersów i tortilli. Zrobiona z wędzonego tofu, kukurydzy i czerwonej papryki. Bez gotowania. Wystarczy zblendować kilka składników.

DSC_5560_2

Salsa do nachosów

Wykonanie:

  1. W blenderze umieszczam pokrojone tofu, paprykę, odsączoną opłukaną kukurydzę, olej, rozgniecione ząbki czosnku i chilli.
  2. Blenduję na pastę.
  3. W razie konieczności dodaję chilli i sól do smaku.

Smacznego!

DSC_5544_2

Salsa do nachosów

2 komentarze

Skomentuj