Seler z grilla a’la ryba

  • 25 min
  • 6 składników
100%

Składniki:

  • korzeń selera 1 sztuka
  • pokruszone dowolne glony kilka łyżeczek
  • cytryna 1 sztuka
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • oliwa z oliwek kilka łyżeczek

Seler a’la ryba, czyli grillowany filet z selera. Posypany pokruszonymi glonami, pieprzem i solą. Polany oliwą. Zapieczony z cytryną. Nic dodać, nic ująć.

DSC_96121

Seler a’la ryba

Wykonanie:

  1. Seler kroję na plastry grubości ok. 1 cm.
  2. Układam na kawałkach folii, posypuję pokruszonymi glonami, solą i pieprzem.
  3. Każdy plaster polewam łyżeczką oliwy i kładę na niego kawałek cytryny.
  4. Zawijam w folię i piekę na grillu do miękkości (u mnie ok 20 minut).
  5. Podaję z sosem barbecue ze śliwek (przepis tutaj).

Smacznego!

DSC_96521

DSC_96551

Brak komentarzy

Skomentuj