Seleryba w galarecie

  • 45 min
  • 4 składniki
100%

Składniki na 2 półmiski:

  • seleryba z 2 selerów przepis na blogu
  • wywar z gotowania selera 1 litr
  • agar 3 łyżeczki
  • mieszanka warzywna do sałatki 1 litrowy słoik

Ryba w galarecie w roślinnej wersji. W roli głównej seler a’la ryba. Nie tylko na święta:)

Seleryba w galarecie

Seleryba w galarecie

Wykonanie:

  1. Przygotowuję selerybę i układam ją na półmiskach lub innych głębszych naczyniach.
  2. Wolne miejsca wypełniam warzywami na sałatkę (takimi na sałatkę jarzynową ze słoika).
  3. Odlewam litr wywaru w którym gotował się seler, dodaję do niego 3 łyżeczki agaru, zagotowuję i gotuję na małym ogniu przez 2 minuty, mieszając.
  4. Wywar z agarem nalewam do naczyń i pozostawiam do ostygnięcia, a następnie wstawiam do lodówki, żeby galaretka stężała.

Smacznego!

Seleryba w galarecie

Seleryba w galarecie

Seleryba w galarecie

Seleryba w galarecie

Seleryba w galarecie

Seleryba w galarecie

2 komentarze

  1. Super wygląda, a jak to jeść jako przystawkę z chlebem , same, nigdy w życiu nie jadłam takich nie słodkich galaretek i nie wiem jak się je podaje

Skomentuj