Sos kimchi satay

  • 5 min
  • 2 składniki
50%

Składniki na średnią miseczkę:

  • masło orzechowe 1 filiżanka (200 ml)
  • kimchi 1 filiżanka (200 ml)

Uwielbiam sos satay i kocham kimchi, więc pewnego dnia wpadłam na pomysł, żeby połączyć obie te miłości. Powstał super prosty i przepyszny sos, do którego przygotowania wystarczą dwa składniki.  Sprawdzi się do dań z patelni, makaronów, sałatek, kanapek, maczania świeżych warzyw. Ja mogę go jeść do wszystkiego;)

Wykonanie:

  1. W blenderze (ja używam tego) umieszczam kimchi.
  2. Blenduję dokładnie.
  3. Dodaję masło orzechowe i blenduję razem.
  4. Jeśli chcecie uzyskać rzadszą konsystencję, dodajcie więcej płynu od kimchi lub, w wersji łagodniejszej, odrobinę wody.

Smacznego!