Składniki:
- makaron spaghetti (u mnie razowy) 500 g
- kalafior 1 średnia główka
- oliwa z oliwek do podsmażenia
- curry w proszku do smaku (u mnie 2 łyżki)
- sól do smaku
- czosnek 2 ząbki
- sok z połówki cytryny
- zielenina do posypania
Sos curry zrobiony na bazie kalafiora. Idealny do ulubionego makaronu. Bardzo prosty, szybki, pyszny i zdrowy obiad;)
Wykonanie:
- Kalafiora gotuję na parze, aż będzie bardzo miękki.
- Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Kalafiora rozgniatam widelcem.
- Na oliwie podsmażam przez chwilę rozgniecione ząbki czosnku i curry.
- Dodaję rozgniecionego kalafiora i mieszam.
- Dodaję sok z cytryny i solę do smaku.
- Dodaję ugotowany makaron i mieszam wszystko razem.
- Na talerzach posypuję natką pietruszki, szczypiorkiem lub rzeżuchą.
Smacznego!
Zrobiłam dzisiaj na obiad – super!!! Cała rodzina zachwycona 🙂
Pozdrawiam
cieszę się:)
Kolejny super przepis znaleziony na tym blogu.
:)))
Przepyszne ♡!
Pingback: Makaron z sosem curry – Wilcza Kuchnia