Składniki na 4 porcje:
- makaron (u mnie razowe spaghetti) 1 opakowanie (500 g)
- cytryna 1 sztuka
- czosnek 2-3 ząbki
- oliwa z oliwek ok. 3 łyżki
- rukola 4 garście
- pomidorki koktajlowe do podania
- oliwki lub kapary do podania
Bardzo prosty i pyszny sposób na makaron (jeden z moich ulubionych;). Obiad w 10 minut.

Spaghetti z rukolą
Wykonanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
- Odsączam makaron i przekładam z powrotem do garnka.
- Dodaję rozgniecione ząbki czosnku, sok z cytryny i oliwę. Mieszam.
- Na talerze nakładam po garści rukoli i porcji makaronu.
- Dekoruję pomidorkami i oliwkami.
Smacznego!

Spaghetti z rukolą

Spaghetti z rukolą

Spaghetti z rukolą
Brak komentarzy