Składniki:
- makaron spaghetti pełnoziarnisty 250 gr
- cebula 1 sztuka
- papryka czerwona 1 sztuka
- marchewka 1 sztuka
- seler naciowy 2 łodygi
- fasolka szparagowa garść
- jarmuż kilka liści
- koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
- oliwa z oliwek kilka łyżek
- chilli szczypta
- słodka papryka 1/2 łyżeczki
- zioła prowansalskie 1 łyżka
- czosnek 2 ząbki
- ocet winny 1 łyżka
- sól do smaku
Czasami najprostsze dania są najsmaczniejsze. Tak jest w tym przypadku:) Duszone warzywa, pełnoziarnisty makaron i wegański parmezan (przepis tutaj). Szybkie, proste, pyszne, zdrowe!
Wykonanie:
- Cebulę podsmażam w garnku na oliwie.
- Dodaję pokrojone drobno warzywa i przyprawy. Podlewam niewielka ilością wody i duszę pod przykryciem około 20 minut.
- W międzyczasie gotuje makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Do warzyw dodaję koncentrat pomidorowy, ocet winny i rozgnieciony czosnek. Gotuję jeszcze minutę.
- Na makaron nakładam warzywa, posypuję wegańskim parmezanem (przepis tutaj).
Smacznego!
Brak komentarzy