Składniki:
- biała fasola 1 puszka (400 g)
- olej kokosowy rafinowany 2 łyżki
- sól kala namak do smaku
- czosnek granulowany 1 łyżeczka
- cebulka suszona 1 łyżeczka
- pieprz biały pół łyżeczki
- majeranek 1 łyżeczka
- wędzona papryka 1 łyżeczka
- ew. płatki drożdżowe 2 łyżki
- ew. natka pietruszki do posypania
Pasta powstała z „braku laku”, kiedy nie miałam cebuli ani jabłka, które dodaję zawsze do smalcu z fasoli. Dodałam za to dużo aromatycznych przypraw, które zrobiły robotę:) Wyszła tak dobra, że dzielę się na blogu;)
Wykonanie:
- Fasolę odsączam, przepłukuję wodą i umieszczam w blenderze (ja używam tego).
- Dodaję resztę składników i blenduję na pastę.
Smacznego!
Brak komentarzy