Składniki:
- jednodniowy sok z buraka 1 butelka
- mleko modyfikowane sojowe (ew. mleko roślinne naturalne do zabielenia) do przygotowania 1 szklanki
- drobny makaron (u mnie bezglutenowy) garść
- pietruszka 1 łyżeczka
- majeranek 1/2 łyżeczki
Super błyskawiczny kryzysowy barszczyk dla malucha i nie tylko. 10 minut przygotowania!
Wykonanie:
- Gotuję makaron.
- W międzyczasie przygotowuję pół szklanki sojowego mleka modyfikowanego z ilości proszku jak na szklankę.
- Sok z buraka wlewam do garnka, dodaję drobno pokrojoną pietruszkę, majeranek i przygotowane mleko sojowe (możesz też zaciągnąć barszczyk tak).
- Podgrzewam.
- Podaję z makaronem.
Smacznego!
Domowa zupa to domowa zupa. Chętnie bym poprosiła o talerzyk 🙂