Szybki pudding ryżowo-kokosowy

  • 10 min
  • 4 składniki
96%

Składniki:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • płatki ryżowe 1 filiżanka (200 ml)
  • ksylitol/cukier/jasny słód do smaku (u mnie 2-3 łyżki)
  • mus owocowy/konfitura/owoce do ozdoby

Delikatny i kremowy szybki pudding ryżowy z płatków ryżowych i mleka kokosowego. Na śniadanie, na deser albo w słoiczku do pracy lub na uczelnię.

dsc_7218_2

Szybki pudding ryżowo-kokosowy

Wykonanie:

  1. Mleko kokosowe wlewam do garnka. Dolewam pół filiżanki (100 ml) wody.
  2. Dodaję płatki ryżowe i gotuję około 5 minut na małym ogniu.
  3. Mieszam, słodzę do smaku, przykrywam i odstawiam na 5-10 minut.
  4. Przekładam do miseczek lub słoiczków.
  5. Przed podaniem ozdabiam owocami, musem owocowym (np. tym) lub ulubioną konfiturą.
  6. Jeżeli będziecie jeść na zimno po schłodzeniu w lodówce, możecie odwrócić słoiczki i wyjąć puddingi na talerzyki, będą ładnie wyglądać.
  7. Jeżeli chcecie przygotować odchudzoną wersję, zróbcie pudding na domowym mleku kokosowym (przepis tutaj).

Smacznego!

dsc_7211_2

Szybki pudding ryżowo-kokosowy

dsc_7208_2

Szybki pudding ryżowo-kokosowy

dsc_7201_2

Szybki pudding ryżowo-kokosowy

dsc_7193_2

Szybki pudding ryżowo-kokosowy

 

Brak komentarzy

Skomentuj