Składniki:
- surowy kuskus (lub drobny bulgur) 1 filiżanka (200 ml)
- natka pietruszki 1 duży pęczek
- świeża mięta pół pęczka
- pomidory 2 sztuki
- ew. ogórek 1 sztuka
- cebula 1 sztuka
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- sok z jednej cytryny
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- ew. kumin mielony pół łyżeczki
Uwielbiam tabbouleh, to jedno z moich ulubionych szybkich dań na wynos do pudełka. I choć zawsze mam pokusę, żeby dodać coś ekstra do tej sałatki, to najbardziej lubię chyba taką klasyczną wersję.
Wykonanie:
- Kaszkę kuskus lub bulgur przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiam do wystygnięcia.
- Pietruszkę, miętę, cebulę, pomidora i ogórka bardzo drobno kroję i dodaję do kaszy.
- Dodaję oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i mieszam dokładnie.
Smacznego!
Brak komentarzy