Tajska zupa dla leniwych

  • 13 min
  • 5 składników
100%

Składniki:

  • mrożona mieszanka warzywna chińska lub azjatycka 1 opakowanie (750 g)
  • mleko kokosowe 1 puszka (400 g)
  • pasta Tom Kha lub Tom Yum 1 saszetka (50 g)
  • ew. sok z cytryny lub limonki do smaku
  • ew. makaron ryżowy do podania

Mój sposób na jedną z moich ulubionych zup w 10 minut. Wystarczą 3 składniki i zero pracy. Robi się sama:)

DSC_3457_2

Tajska zupa dla leniwych

Wykonanie:

  1. Do garnka wsypuję mrożonkę.
  2. Zalewam wodą (tyle, żeby powstała gęsta zupa).
  3. Dodaję pastę i gotuję około 10 minut.
  4. Wlewam mleko kokosowe, mieszam dokładnie i zagotowuję.
  5. Zupę możecie zakwasić dodatkowo sokiem z limonki lub cytryny.
  6. Ja najbardziej lubię ją z makaronem ryżowym.

Smacznego!

DSC_3456_2

Tajska zupa dla leniwych

DSC_3455_2

Tajska zupa dla leniwych

3 komentarze

Skomentuj