Składniki:
- mrożona mieszanka warzywna chińska lub azjatycka 1 opakowanie (750 g)
- mleko kokosowe 1 puszka (400 g)
- pasta Tom Kha lub Tom Yum 1 saszetka (50 g)
- ew. sok z cytryny lub limonki do smaku
- ew. makaron ryżowy do podania
Mój sposób na jedną z moich ulubionych zup w 10 minut. Wystarczą 3 składniki i zero pracy. Robi się sama:)
Wykonanie:
- Do garnka wsypuję mrożonkę.
- Zalewam wodą (tyle, żeby powstała gęsta zupa).
- Dodaję pastę i gotuję około 10 minut.
- Wlewam mleko kokosowe, mieszam dokładnie i zagotowuję.
- Zupę możecie zakwasić dodatkowo sokiem z limonki lub cytryny.
- Ja najbardziej lubię ją z makaronem ryżowym.
Smacznego!
Bardzo dobra.
Bardzo dobra zupka, chociaż trochę OSTRA 😀 😀 😀
Z makaronem ryżowym – miód, cud. 😉
🙂