Składniki:
- daktyle 1 szklanka (250 ml)
- pestki słonecznika 1 szklanka (250 ml)
Zdrowe, energetyczne trufle z daktyli i pestek słonecznika. Tylko dwa składniki i super efekt:)
Wykonanie:
- Daktyle gotuję na parze, żeby zmiękły.
- Pestki słonecznika podprażam na suchej patelni, aż się zarumienią. Mieszam od czasu do czasu.
- Pestki umieszczam w blenderze (ja używam tego) lub malakserze z ostrzem S. Blenduję.
- Dodaję daktyle i blenduję razem.
- Zwilżam dłonie i lepię kulki. Jeśli masa lepi się do rąk, schładzam ją w lodówce, żeby stwardniała.
- Trufle przechowuję w lodówce.
Smacznego!
Czy można użyć swieżych daktyli>
Jasne:)
jutro próbuję robić 😉
Daj znać, jak wyszły:)
To jest moje dzisiejsze odkrycie 😍 bombowe
Smacznego;)