Składniki na dużą miskę:
- kiszona kapusta ok. 500 g
- czerwona papryka 1 sztuka
- marchewka 1 sztuka
- czerwona cebula 1 mała sztuka
- natka pietruszki 1 mały pęczek
- oliwa z oliwek lub olej lniany 1-2 łyżki
- świeżo mielony pieprz do smaku
- ew. świeżo mielona czarnuszka do smaku
Pyszna surówka do obiadu, jako dodatek do wege burgera lub samodzielna przekąska. Jeśli jesteście w trakcie diety warzywno-owocowej, pomińcie dodatek oliwy.
Wykonanie:
- Kapustę kiszoną kroję i wkładam do miski.
- Marchewkę i paprykę ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do marchewki.
- Dodaję drobno pokrojoną cebulę i poszatkowaną natkę pietruszki.
- Doprawiam świeżo mielonym pieprzem i czarnuszką oraz oliwą (jeśli jesteście na diecie warzywno-owocowej, pomińcie oliwę).
- Spróbujcie jako dodatek do kotletów z ziemniaków i tofu.
Smacznego!
Brak komentarzy