Warstwowy deser malinowy z białą czekoladą

  • 15 min
  • 5 składników
100%

Składniki:

  • biała czekolada wegańska 1 tabliczka 100 gr
  • mleko roślinne 6 łyżek
  • płatki kukurydziane 1 szklanka
  • maliny mrożone 250 gr
  • dżem malinowy 1 słoiczek ok. 220 gr

Maliny i biała czekolada… połączenie idealne:) W pysznym słodkim deserze z 5 składników w 10 minut. Banalnie prosty w przygotowaniu, jest w stanie zrobić go każdy:)

DSC_7897_2

Wykonanie:

  1. Rozmrażam maliny.
  2. Białą czekoladę łamię na kostki i roztapiam w garnuszku w 6 łyżkach mleka roślinnego.
  3. Do roztopionej czekolady dodaję płatki kukurydziane i mieszam.
  4. Maliny mieszam z dżemem malinowym.
  5. W słoiczkach układam warstwami na zmianę masę z płatków i maliny z dżemem.
  6. Schładzam w lodówce min. godzinę.

Smacznego!

DSC_7881_2

DSC_7867_2

DSC_7840_2

Brak komentarzy

Skomentuj