Składniki:
- tofu wędzone 1 kostka (180 g)
- cebula 2 sztuki
- gruszka 1 sztuka
- olej do smażenia
- majeranek suszony 1 łyżka
- sos sojowy 3 łyżki
- ostra papryka 3 łyżeczki
- kasza/ryż/makaron do podania
Bardzo proste danie z tofu, które pasuje zarówno do pełnoziarnistego makaronu, ryżu, kaszy albo makaronu azjatyckiego.

Wędzone tofu z cebulą i gruszką
Wykonanie:
- Na patelni rozgrzej olej.
- Cebule pokrój w piórka i podsmaż, aż się zarumieni.
- Dodaj gruszkę pokrojoną w drobną kostkę i pokrojone w większą kostkę tofu.
- Podsmaż przez chwilę razem.
- Podlej sosem sojowym, dodaj majeranek i ostra paprykę.
- Duś razem pod przykryciem przez kilka minut.
Smacznego!

Wędzone tofu z cebulą i gruszką

Wędzone tofu z cebulą i gruszką

Wędzone tofu z cebulą i gruszką
Brak komentarzy