Wędzone tofu z cebulą i gruszką

  • 10 min
  • 8 składników
67%

Składniki:

  • tofu wędzone 1 kostka (180 g)
  • cebula 2 sztuki
  • gruszka 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • majeranek suszony 1 łyżka
  • sos sojowy 3 łyżki
  • ostra papryka 3 łyżeczki
  • kasza/ryż/makaron do podania

Bardzo proste danie z tofu, które pasuje zarówno do pełnoziarnistego makaronu, ryżu, kaszy albo makaronu azjatyckiego.

danie z tofu

Wędzone tofu z cebulą i gruszką

Wykonanie:

  1. Na patelni rozgrzej olej.
  2. Cebule pokrój w piórka i podsmaż, aż się zarumieni.
  3. Dodaj gruszkę pokrojoną w drobną kostkę i pokrojone w większą kostkę tofu.
  4. Podsmaż przez chwilę razem.
  5. Podlej sosem sojowym, dodaj majeranek i ostra paprykę.
  6. Duś razem pod przykryciem przez kilka minut.

Smacznego!

tofu wędzone

Wędzone tofu z cebulą i gruszką

tofu z cebulą

Wędzone tofu z cebulą i gruszką

danie z tofu

Wędzone tofu z cebulą i gruszką

 

Brak komentarzy

Skomentuj