Składniki:
- czerwona fasola 1 puszka (400 g)
- suszone pomidory w oleju 1 słoik (ok. 280 g)
- wędzona papryka ew. 1 płaska łyżeczka
- czarna sól (kala namak) pół łyżeczki
- świeżo mielony pieprz do posypania
- mała cebula 1 sztuka
- ew. ogórki kiszone 2-3 sztuki
Prosty i szybki tatar w wersji wege. Świetna przekąska na Sylwestra, imprezę albo jako pasta do kanapek.
Wykonanie:
- Fasolę dokładnie przepłukuję wodą i odsączam.
- Pomidory odsączam i kroję.
- Fasolę i pomidory umieszczam w malakserze. Dodaję wędzoną paprykę i kala namak. Blenduję krótko, robiąc przerwy na przemieszanie. Nie powinna powstać pasta, tylko drobno poszatkowane składniki. Możecie też drobno pokroić pomidory, a fasolę rozgnieść widelcem i wymieszać.
- Tatar podaję posypany drobno pokrojoną cebulką, ogórkiem kiszonym i świeżo zmielonym pieprzem w towarzystwie pieczywa.
Smacznego!
masa fasoli i pomidorów jest podana z zalewą czy bez?
W składnikach jest podana masa w słoiku i w puszce razem z płynem. Ale do wykonania tataru odsączam:)
Witam.Nie umiem dostać czarnej soli… Mogę dać coś w zamian?🤔
Mozna dac zwykla
Rewelacyjny przepis ♥️
🥰🥰🥰
Ten tatar wychodzi naprawdę smaczny! Świetny przepis, brawo dla jego Autorki!
smacznego:)