Wegańskie krówki czekoladowe z 3 składników

  • 5 min
  • 4 składniki
100%

Składniki na formę 22 x 22 cm:

  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • gorzka czekolada 2 tabliczki (po 100 g)
  • cukier (u mnie trzcinowy) pół szklanki (125 ml)
  • ew. sól 1/4 łyżeczki

Wegańskie krówki. Kremowe, super słodkie, mocno czekoladowe. Wystarczą 3 składniki i 5 minut przygotowania.

wegańskie krówki

Wegańskie, czekoladowe krówki z 3 składników

Wykonanie:

  1. Puszkę z mleczkiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki.
  2. Do garnka przekładam gęstą część mleczka kokosowego.
  3. Dodaję cukier, sól i podgrzewam, aż mleczko zacznie się gotować.
  4. Gotuję przez kilka minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mleczko trochę zgęstnieje.
  5. Dodaję połamane na kostki czekolady i mieszam, aż składniki się połączą.
  6. Masę przekładam do formy (u mnie 22 x 22 cm).
  7. Po przestygnięciu wstawiam do lodówki na noc.
  8. Kroję na kawałki.
  9. Spróbujcie też domowych wegańskich krówek na bazie daktyli;)

Smacznego!

krówki czekoladowe

Wegańskie, czekoladowe krówki z 3 składników

domowe krówki

Wegańskie, czekoladowe krówki z 3 składników

krówki wegańskie

Wegańskie, czekoladowe krówki z 3 składników

2 komentarze

  1. Czy na krówki nada się kokosowe mleko skondensowane? Zastanawiam się co z takiego mleka można zrobić.

Skomentuj