Składniki:
- mleczko kokosowe 1 puszka (400 ml)
- dojrzałe banany 2 sztuki
- mąka ryżowa 1 szklanka (250 ml)
Proste w przygotowaniu, bezglutenowe naleśniki wietnamskie na bazie mąki ryżowej i mleka kokosowego. Na śniadanie, na obiad na słodko albo na deser.

Wietnamskie naleśniki z bananami – bez glutenu, bez cukru, 3 składniki
Wykonanie:
- Do miski przekładamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy trzepaczką.
- Stopniowo dosypujemy mąkę ryżową, mieszając (tyle, żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe).
- Odstawiamy ciasto na 10 minut.
- Banany kroimy w plasterki.
- Na rozgrzaną, cienko posmarowaną olejem patelnię nalewamy porcję ciasta i smażymy przez chwilę, aż naleśnik da się podważyć i przełożyć na drugą stronę.
- Przekładamy naleśnik na drugą stronę i na połowę nakładamy plasterki banana.
- Składamy naleśnik i smażymy przez chwilę z obu stron.
- Naleśniki możecie podać z ulubionymi dodatkami, np. czekoladą, dżemem, owocami, sezamem, syropem klonowym.
Smacznego!

Wietnamskie naleśniki z bananami – bez glutenu, bez cukru, 3 składniki

Wietnamskie naleśniki z bananami – bez glutenu, bez cukru, 3 składniki
Proste i zdrowe 🙂 Fajna alternatywa dla tradycyjnych naleśników.
Zdjęcia są, ale przepisu brak
Przepis jest w linku pod zdjęciem:)
Hej 🙂 link jest nieaktywny, mogę prosić o przepis?
faktycznie…. już szukam tego przepisu…
uzupełniłam:)