Wiosenna pasta bezjajeczna

  • 10 min
  • 7 składników
100%

Składniki:

  • ciecierzyca ze słoika 1 słoik (ok. 500 g)
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • szczypiorek 1 pęczek
  • olej lub oliwa ok. 3 łyżki
  • czarna sól kala namak do smaku (u mnie pół łyżeczki)
  • kurkuma ok. 1/3 łyżeczki
  • świeżo mielony pieprz do smaku

Prosta pasta z ciecierzycy o jajecznym smaku z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku. Idealna do wiosennych kanapek albo młodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach.

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wykonanie:

  1. Ciecierzycę przekładam do malaksera z ostrzem S razem z połową aquafaby (wody ze słoika).
  2. Dodaję przyprawy, oliwę lub olej i blenduję razem.
  3. Pastę przekładam do miski, dodaję drobno posiekaną rzodkiewkę i szczypiorek. Mieszam.
  4. Podaję z ulubionym pieczywem, grzankami, młodymi ziemniakami lub na śniadanie zawiniętą we wrapie.

Smacznego!

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wiosenna pasta bezjajeczna

Wiosenna pasta bezjajeczna

Brak komentarzy

Skomentuj