Składniki na 4 porcje:
- mleko kokosowe 1 puszka (400 g)
- biała czekolada wegańska 1 tabliczka (ok. 100 g)
- wiśnie świeże lub mrożone ok. 2 szklanki (po 250 ml)
Trzyskładnikowy, pyszny, kremowy deser z wiśniami. Coś dla sympatyków białej czekolady i kokosa.

Wiśnie w białej czekoladzie
Wykonanie:
- Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiam na noc do lodówki.
- W garnuszku umieszczam gęstą część mleka kokosowego, połamaną na kostki czekoladę i podgrzewam powoli, mieszając, aż składniki się połączą.
- Masę przekładam do słoiczków/pucharków.
- Dodaję wiśnie mrożone lub świeże wypestkowane.
- Wstawiam do lodówki, żeby masa stężała.
Smacznego!

Wiśnie w białej czekoladzie

Wiśnie w białej czekoladzie

Wiśnie w białej czekoladzie
Brak komentarzy