Wiśniowe lody na patyku

  • 3 min
  • 3 składniki
100%

Składniki:

  • wiśnie świeże lub mrożone 2 szklanki (po 250 ml)
  • mleko kokosowe 1 puszka (400 ml)
  • cukier/ksylitol/erytrol/syrop klonowy do smaku

Pyszne, wegańskie, aromatyczne i kremowe lody wiśniowe. Do ich przygotowania wystarczą 3 składniki.

Wegańskie lody wiśniowe

Wiśniowe lody na patyku

Wykonanie:

  1. W blenderze (ja używam tego) umieszczam wiśnie i mleko kokosowe.
  2. Blenduję dokładnie i dosładzam do smaku.
  3. Ponownie blenduję i przelewam do foremek na lody na patyku.
  4. Zamrażam.

Smacznego!

wegańskie lody wiśniowe

Wiśniowe lody na patyku

Wegańskie lody wiśniowe

Wiśniowe lody na patyku

Wegańskie lody wiśniowe

Wiśniowe lody na patyku

2 komentarze

  1. Czy lody nie krystalizują się po zamrożeniu? Często mam ten problem z lodami, że są dość 'chrupiące’, mimo że nie ma w nich wody.

    • im robię bardziej tłuste, tym mniej sie krystalizują. Jak dodaję mleczko kokosowe, to są bardziej kremowe.

Skomentuj