Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

  • 5 min
  • 1 składnik
100%

Składniki:

  • natka pietruszki lub inna zielenina 1 duży pęczek

Pokażę Wam mój sposób na przechowywanie zieleniny (natki pietruszki, selera, rukoli, koperku, ziół, itp.), żeby zawsze mieć je pod ręką. Wystarczy dodać kostkę lub dwie do smoothie, koktajlu, zupy czy innego dania, żeby wzbogacić je o walory zdrowotne i podkręcić smak:)

Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

Wykonanie:

  1. Natkę pietruszki myję i siekam, a następnie przekładam do blendera.
  2. Możecie użyć dowolnej zieleniny: natki selera, koperku, mięty, bazylii, rukoli itp.
  3. Dodaję niewielką ilość wody (tylko tyle, żeby ułatwić blendowanie) i blenduję na gładkie puree.
  4. Zielone puree przekładam do pojemniczków na kostki lodu i zamrażam.
  5. Dodaję do smoothie owocowych, zup, sosów i wszelkich duszonych i gotowanych dań.

Smacznego!

Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

Zielenina w kostkach lodu (do dań i koktajli)

Brak komentarzy

Skomentuj