Składniki:
- natka pietruszki lub inna zielenina 1 duży pęczek
Pokażę Wam mój sposób na przechowywanie zieleniny (natki pietruszki, selera, rukoli, koperku, ziół, itp.), żeby zawsze mieć je pod ręką. Wystarczy dodać kostkę lub dwie do smoothie, koktajlu, zupy czy innego dania, żeby wzbogacić je o walory zdrowotne i podkręcić smak:)
Wykonanie:
- Natkę pietruszki myję i siekam, a następnie przekładam do blendera.
- Możecie użyć dowolnej zieleniny: natki selera, koperku, mięty, bazylii, rukoli itp.
- Dodaję niewielką ilość wody (tylko tyle, żeby ułatwić blendowanie) i blenduję na gładkie puree.
- Zielone puree przekładam do pojemniczków na kostki lodu i zamrażam.
- Dodaję do smoothie owocowych, zup, sosów i wszelkich duszonych i gotowanych dań.
Smacznego!
Brak komentarzy