Składniki:
- sałata rzymska 1 sztuka
- kimchi kilka łyżek
- tofu wędzone 1 kostka (180 g)
- makaron sojowy 100 g
- marchew 1 sztuka
- sezam do posypania
- olej (u mnie kokosowy) do podsmażenia
Koreańskie wrapy z sałaty z dodatkiem kimchi – kiszonej kapusty pekińskiej. Super zdrowa, lekka przekąska.

Zielone wrapy z kimchi
Wykonanie:
- Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i pozostawiam do ostygnięcia.
- Sałatę dziekę na liście, myję i suszę.
- Tofu kroję i podsmażam na niewielkiej ilości oleju, aż się zarumieni.
- Marchewkę kroję w paski przy pomocy obieraczki.
- Na talerzu układam liście sałaty.
- Na liściach kładę: kimchi (ja używam ekologicznego kimchi ze wspaniałej Zakwasowni), makaron, tofu i paski marchewki.
- Posypuję sezamem.
Smacznego!
PS. Mam dla Was 10 % rabatu na produkty Zakwasowni pod linkiem:
www.sklep.zakwasownia.bio/veganbanda
hasło: VEGANBANDA

Zocha 😉 fot. Weronika Szwejk
Ostatnio jadłam kimchi zrobione przez moją siostrę i bardzo mi zasmakowało. A kotek przepiękny i oczywiście zainteresowany jedzeniem 😉