Składniki:
- kasza jaglana 1 filiżanka
- soczewica czerwona 1 filiżanka
- marchew 1 sztuka
- korzeń pietruszki 1 sztuka
- cebula 1 sztuka
- ziemniaki 3 sztuki
- koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
- kurkuma 1/2 łyżeczki
- czarnuszka mielona 1/2 łyżeczki
- kminek mielony 1/2 łyżeczki
- liść laurowy 2 sztuki
- bazylia suszona 1/2 łyżeczki
- olej rzepakowy 1 łyżka
Bardzo pożywna zupa, którą Maluch może podzielić się z całą rodziną. Wykonanie błyskawiczne! Wielbicielom kremów miksujemy na krem.
Wykonanie:
- Wszystkie warzywa myję, obieram i kroję w drobna kostkę. Wrzucam do dużego garnka.
- Wsypuję soczewica i opłukaną kaszę jaglaną oraz przyprawy.
- Zalewam wodą prawie do pełna (kasza i soczewicą mocno zagęszczą zupę).
- Gotuję około pół godziny.
- Dodaję koncentrat pomidorowy i łyżkę oleju. Gotuję jeszcze przez chwilę.
Smacznego!
Brak komentarzy