Nugatowe batony CRUNCHY – 4 składniki

  • 5 min
  • 4 składniki
90%

Składniki na formę 23 x 12 cm:

  • gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
  • masło orzechowe crunchy 4 czubate łyżki
  • olej kokosowy 1 czubata łyżka
  • musli crunchy pół szklanki (125 ml)

Pyszne, czekoladowo-orzechowe batoniki CRUNCHY.  Aksamitna, kremowa masa z chrupiącym wnętrzem:)

Nugatowe batony CRUNCHY - 4 składniki

Nugatowe batony CRUNCHY – 4 składniki

Wykonanie:

  1. Czekoladę łamię na kostki i umieszczam w garnku.
  2. Dodaję masło orzechowe i olej kokosowy.
  3. Podgrzewam powoli, mieszając, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa.
  4. Zdejmuję z palnika, dodaję musli i mieszam.
  5. Formę (u mnie 23 x 12 cm) wykładam folią spożywczą lub aluminiową i nakładam masę.
  6. Po przestygnięciu wstawiam na noc do lodówki.
  7. Kroję na batony.
  8. Przechowuję w lodówce.

Smacznego!

Nugatowe batony CRUNCHY - 4 składniki

Nugatowe batony CRUNCHY – 4 składniki

 

Nugatowe batony CRUNCHY - 4 składniki

Nugatowe batony CRUNCHY – 4 składniki

Nugatowe batony CRUNCHY - 4 składniki

Nugatowe batony CRUNCHY – 4 składniki

10 komentarzy

    • ja użyłam One Day More, ale myślę, że nie ma to większego znaczenia, można kombinować z różnymi:)

      • Wyszły przepyszne ❤️ Co prawda zrobiłam je z myślą o przekąsce do pracy, nie ogarniając iż przepis nie jest tak oznaczony, ale było warto – wszystkim bardzo smakowały 🙂

  1. dzisiaj zrobiłam i omg! super chrupią! pokroiłam sobie na dużo mniejsze kawałki bo dla mnie są dość słodkie ale i tak mega 🙂

Skomentuj