Składniki na formę 23 x 12 cm:
- gorzka czekolada 1 tabliczka (100 g)
- masło orzechowe crunchy 4 czubate łyżki
- olej kokosowy 1 czubata łyżka
- musli crunchy pół szklanki (125 ml)
Pyszne, czekoladowo-orzechowe batoniki CRUNCHY. Aksamitna, kremowa masa z chrupiącym wnętrzem:)
Wykonanie:
- Czekoladę łamię na kostki i umieszczam w garnku.
- Dodaję masło orzechowe i olej kokosowy.
- Podgrzewam powoli, mieszając, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa.
- Zdejmuję z palnika, dodaję musli i mieszam.
- Formę (u mnie 23 x 12 cm) wykładam folią spożywczą lub aluminiową i nakładam masę.
- Po przestygnięciu wstawiam na noc do lodówki.
- Kroję na batony.
- Przechowuję w lodówce.
Smacznego!
ciekawe ile kalorii bo wygladaja smakowicie ale musze schudnac
A musli cranchy jakie polecasz?
ja użyłam One Day More, ale myślę, że nie ma to większego znaczenia, można kombinować z różnymi:)
Wyszły przepyszne ❤️ Co prawda zrobiłam je z myślą o przekąsce do pracy, nie ogarniając iż przepis nie jest tak oznaczony, ale było warto – wszystkim bardzo smakowały 🙂
Wspaniale!:)
Możesz napisać ilość bo reklamy wszystko zasłaniają
ilość czego?;)
dzisiaj zrobiłam i omg! super chrupią! pokroiłam sobie na dużo mniejsze kawałki bo dla mnie są dość słodkie ale i tak mega 🙂
yupiiii:) smacznego:)
Wyglądają pysznie! 🙂