Składniki na formę 22 x 22 cm:
- herbatniki u mnie 36 sztuk
- budynie waniliowe 2 sztuki
- wiórki kokosowe 200 g
- mleko roślinne (u mnie sojowe) 1 litr
- cukier/ksylitol/erytrol do smaku (u mnie 7 łyżek erytrolu)
Ciasto raffaello, bez pieczenia i bez blendowania. Zaledwie z pięciu składników, zrobiony w kilka minut;)
Wykonanie:
- Formę (u mnie 22 x 22 cm) wykładam herbatnikami.
- Budyń przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu: zagotowuję mleko z cukrem (ja używam mleka sojowego i słodzę nieco bardziej niż w przepisie), dodaję wiórki (trochę zostawiam do posypania) i zaciągam budyniem wymieszanym z mlekiem.
- Układam warstwami herbatniki i budyń na zmianę (u mnie 3 warstwy herbatników).
- Górną warstwę herbatników smaruję budyniem i posypuję wiórkami.
- Po przestygnięciu wstawiam na noc do lodówki.
Smacznego!
To jest To 🙂
to ciasto jest pyszne ale lepsze na słonych krakersach
cenne info:)